Zoeken
Zoeken

Phantasialand aanbiedingen

Sfeerimpressie

Phantasialand Informatie

Je fantasie komt helemaal tot leven in Phantasialand in Brühl (vlakbij Keulen) in Duitsland. Het park bestaat al sinds 1967 en begon als Sprookjespark met wat kleine attracties. Door de jaren heen groeide het park uit tot een groots attractiepark met achtbanen, draaimolens, splash battles en veel meer. Laat je fantasie de vrije loop en geniet met het hele gezin van Phantasialand.

Thema’s

Om de fantasie een beetje gestroomlijnd te laten verlopen zijn er zes grote themagebieden, te weten Fantasy, Deep in Africa, Berlin, Mexico, Mystery en China Town. Het oude sprookjesbos (Wuze Town) is eigenlijk ook een thema, maar dat is ondergebracht in het themagebied Fantasy. Binnen de thema’s kun je dus nog leuke, bijpassende subthemagebieden tegenkomen. Ieder thema heeft overigens zijn eigen mascotte: een draak. Deze draken kom je ook overal tegen in Phantasialand.

Attracties

De attracties verschillen ook zeer van thema tot thema. Uiteraard zijn alle attracties helemaal in de stijl van het themagebied waar je je op dat moment bevindt. Waan je in een sprookjeswereld van Fantasy en zoek je weg in de Baumberger Irrgarten, geniet op grote hoogte in Wolke’s Luftpost of geniet met de kinderen van de kinderattracties in Wuze Town.

Deep in Africa biedt allerlei spannende achtbanen en andere attracties geheel in jungle stijl. Adrenaline stroomt snel door je aderen in de Black Mamba of dans lekker mee met de Miji African Dancers. In Berlin waan je je even in het jaar 1900 met oude carrousels en zweefmolens. In Mexico staat Chiapas de wildwaterbaan centraal en in Mystery ga je echt op avontuur in het Mystery Castle – als je durft. China Town biedt ontspanning in de tuinen en natuurlijk lekker eten.

Shows & Entertainment

Ieder jaar worden er verschillende shows gegeven in het park. Dit kan variëren van goochelshows tot stuntshows, musicals en zomerse ijsdansshows. Daarnaast kun je per seizoen nog leuke extraatjes meemaken in Phantasialand. Denk hierbij aan extra lange zomeropenstellingen, winterse kerstsfeer en spannende Halloweenfeesten. Welke activiteiten er worden georganiseerd verschilt van jaar tot jaar.

Eten & Drinken

Een dag Phantasialand zorgt natuurlijk voor een stevige trek en dorst. Gelukkig kun je overal in het park gethematiseerde horecagelegenheden vinden met verschillende broodjes, warme en koude dranken, snacks en friet. Wil je de dag goed besluiten dan kun je in de beide hotels op het park terecht in een van de vier restaurants voor een heerlijk diner. Ook kun je in Hotel Matamba en Hotel Ling Bao gebruik maken van de diverse bars.

Overnachten

Natuurlijk kun je blijven slapen bij Phantasialand. Je bent van harte welkom in Hotel Matamba en Hotel Ling Bao. De eerste is geheel in Afrikaanse stijl en de tweede in Oosterse stijl. Bovendien bieden de hotels voor kinderen en volwassenen ook nog eens attracties en entertainment. In Hotel Matamba kunnen ze bijvoorbeeld op ontdekkingsreis door een grote tuin en in Hotel Ling Bao kun je echt optimaal ontspannen. Zo ben je de volgende dag weer klaar om Phantasialand te gaan ontdekken.

Phantasialand ervaringen


Nog geen ervaringen toegevoegd voor dit pretpark
Wees de eerste en voeg hieronder een ervaring toe.