Zoeken
Zoeken

Mini Europa aanbiedingen

Sfeerimpressie

Mini Europa Informatie

De naam zegt het al: een pretpark over Europa, maar dan in het klein. Het ligt aan het Heidelpark in Brussel de hoofdstad van Europa en biedt alle bezienswaardigheden uit de Europese Unie, maar dan in mini vorm (schaal 1:25). Reis in een dag de hele Europese Unie door en leer meer over de landen om ons heen. Het park werd geopend in 1989.

Attracties

Sinds 1989 zijn er heel wat landen en bezienswaardigheden bijgebouwd in Mini Europa. Je kunt genieten van maar liefst 28 landen. Geniet van een miniversie van het Atomium in Brussel, bekijk de kleurrijke huizen van Nyhavn in Kopenhagen, bezoek de Brandenburger Tor in Berlijn en de Windmolens op Kinderdijk om slechts een paar van de vele attracties te noemen. Naast attracties van landen zijn er ook andere Europese bezienswaardigheden opgenomen in het park, zoals een olieplatform op de Noordzee, de Calypso (het schip van Jacques Cousteau) en de TGV.

Eten & Drinken

Halverwege Mini Europa kom je de Europese Taverne tegen, een gezellig restaurant waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. In het hoogseizoen kun je er volledige maaltijden krijgen, naast lekkere snacks, ijsjes en gebak zijn er ook warme en koude dranken verkrijgbaar.

Educatie

Het hoofddoel van Mini Europa is educatie. Dat merk je ook door het gehele park. Op een leuke en soms zelfs humoristische manier worden de meest interessante feitjes over landen, steden en hun bezienswaardigheden naar voren gebracht. Het is daarom ook een zeer leuk park om te bezoeken met kinderen, jongeren, als klassenuitje voor de geschiedenisles en natuurlijk voor een gezellig feestje.

Overnachten

Brussel heeft naast Mini Europa nog veel meer mooie dingen te bieden. Daarom is het ook handig om in de buurt van het park te overnachten. Boek eens een hotel in het hart van Brussel en geniet van deze bruisende stad met als hart Mini Europa.

Mini Europa ervaringen


Nog geen ervaringen toegevoegd voor dit pretpark
Wees de eerste en voeg hieronder een ervaring toe.