Zoeken
Zoeken

Madurodam aanbiedingen

Topdeals

woensdag 24 juli
Topdeal!
39 maanden geldig
€49,- €39,90
-19%

Entree

Geldig t/m 05 januari 2025
€24,50 €22,50
-8%
Topdeal!
39 maanden geldig
€49,- €39,90
-19%

Sfeerimpressie

Madurodam Informatie

Reis van Utrecht naar Den Haag en van Amsterdam naar Rotterdam in enkele voetstappen. Onmogelijk? Niet wanneer je naar Madurodam gaat in Den Haag. Zelfs de Efteling is aanwezig in deze miniwereld waar je allerlei hoogtepunten van Nederland in het klein kunt beleven. Ontdek het verhaal van Hansje Brinker bij de dijk en hoeveel kazen jij weegt op de Kaasmarkt. Van bijzondere architectonische hoogstandjes tot belangrijke monumenten en alles wat er tussen zit: je beleeft het allemaal in Madurodam.

Geschiedenis

Madurodam werd in 1952 geopend als attractiepark maar ook als oorlogsmonument ter nagedachtenis van de verzetsheld George Maduro. Geboren in Willemstad, Curaao, studeerde hij rechten in Leiden ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hij verloor het leven in Kamp Dachau. Aan de andere kant is Madurodam opgericht als manier om geld in te zamelen voor ziekenhuizen. Mevrouw Boon-van der Starp had dit in Londen gezien en vond het een mooie manier om geld in te zamelen. Het idee voor Madurodam was zo geboren. Met het geld van de familie Maduro ontstond zo de mini-stad in Den Haag. In Madurodam staat een monument ter nagedachtenis van George.

Eten & drinken

De wereld van Madurodam mag wellicht klein zijn, in de restaurants word je groots ontvangen met lekker eten en drinken. Madurodam heeft twee restaurants met uitzicht op de kleine versie van Nederland, namelijk het Panorama Caf en Restaurant Taste of Holland. In het Restaurant Taste of Holland kun je zoals de naam al zegt heerlijke Hollandse broodjes, gebakjes en soepen krijgen. Panorama Caf ligt aan de overzijde van het restaurant en biedt uitzicht op zowel Madurodam als de speeltuin. In het park zelf kun je ook nog diverse mobiele verkooppunten vinden.

Souvenirs

Madurodam heeft twee leuke, originele souvenirwinkels met als thema Nederland. Er is een shop op het park en een winkel bij de uitgang. Je kunt hier echte Hollandse souvenirs vinden, zoals tulpen, klompen en molentjes in diverse uitvoeringen. Maar ook sieraden, Delfts Blauw en originele fotoboeken. Dit zijn de perfecte cadeautjes voor jezelf of voor vrienden en familie die buiten de grenzen wonen.

Kijken

Madurodam biedt een mooie wandelroute tussen de steden met hun bezienswaardigheden. De route leidt je langs alle attracties, zo hoef je dus niets te missen. Je loopt zo langs de Dom van Utrecht, langs het Binnenhof waar Prinsjesdag gaande is en zelfs Schiphol en Diergaarde Blijdorp kom je tegen in deze wereld. Ook de NS en een groot voetbalstadion zijn aanwezig. Door middel van muziek, geluid- en lichteffecten komen veel taferelen tot leven. Ook beweegt er van alles, zoals in de haven waar de bootjes voorbij komen en hou je Nederland zelf droog bij de sluizen van de Oosterscheldekering.

Spelen

Er zijn verschillende doe-activiteiten in Madurodam te vinden, waarvan de Blusboot en de Windturbines het meest bekend zijn. Maar bij Madurodam ligt ook een speeltuin, De Waddenzee genaamd, waar kinderen heerlijk kunnen rennen, schommelen, klauteren en spelen. Daarnaast organiseert Madurodam ieder jaar wel een speciaal evenement met iedere keer weer een ander, maar altijd Nederlands, thema dat leuk is voor groot en klein.

Madurodam ervaringen


Nog geen ervaringen toegevoegd voor dit pretpark
Wees de eerste en voeg hieronder een ervaring toe.