Zoeken
Zoeken

Europa-Park aanbiedingen

Sfeerimpressie

Europa-Park Informatie

In Duitsland, bij het plaatsje Rust ten noorden van Freiburg ligt het prachtige en grote Europapark. Het is het grootste thematische attractiepark van Duitsland en wordt door veel toeristen bezocht. Het park werd voor het eerst geopend in 1975 en groeide door de jaren heen uit tot het park dat nu zeer geliefd is. Zoals de naam al doet vermoeden kun je in Europapark een rondreis maken door Europa, uiteraard in combinatie met leuke en diverse attracties.

Themagebieden

Europapark is opgedeeld in 16 themagebieden. Er is een Abenteuerland, Welt der Kinder, Arthur im knigreich der Minimoys en 13 landengebieden, waaronder Rusland, Nederland, Itali en Groot-Brittanni. Ieder themagebied heeft zijn eigen attracties, restaurants en winkeltjes geheel afgestemd op het thema en land waar je je op dat moment bevindt. Eigenlijk kun je op Europapark een rondreis maken door Europa in een paar dagen.

Attracties

De attracties zijn uiteraard op de diverse landen en themas afgestemd. Er zijn verschillende achtbanen, zoals de Arthur, Blue Fire Megacoaster, Swiss Bob Run en Wodan Timburcoaster. Deze vindt je verdeeld over de themas. In de Kinderwereld kunnen kinderen naar hartenlust spelen en in alle vrijheid genieten van attracties die geheel zijn afgestemd op hun belevingswereld. Er zijn diverse Sprookjes, de Andersen Fairy Tale Tower, Jungle Rafts, ballenbak en een Dino Merry-go-round. Dat is genieten voor het hele gezin. Er is overigens ook een indoor gedeelte waar volop gespeeld kan worden.

Shows & Entertainment

Naast veel attracties kun je ook met het hele gezin genieten van diverse shows die overal in het park worden gegeven. Ga op avontuur met de Piratenshow, lach mee met de clowns of geniet van de musicals en parades. Er is iedere dag wel een speciale show of parade te zien in het park. De shows wisselen regelmatig en passen zich ook aan het seizoen aan. Ook worden er regelmatig themafeesten gegeven, zoals Oktoberfest, Halloween en Kerstmis waarbij er verscheidene Kerstmarkten op het park te vinden zijn.

Eten & Drinken

Wordt het tapas in Spanje of toch een Euro-Burger? In de verschillende thematische restaurants die je verdeeld over het park tegenkomt valt er altijd wat lekkers te vinden. Van frietjes met braadworst tot een heerlijke pasta of pizza met salami. Het park kent zeer veel verschillende restaurants en kleinere horecagelegenheden, zoals Tarte Flamb Bakery (Frankrijk), Black Forest Specialties (Duitsland) en Pizzeria Venezia (Itali). Uiteraard kun je overal koffie, thee en gekoelde dranken krijgen, evenals vers belegde broodjes, zoete en hartige snacks.

Overnachten

Europapark is een zeer groot park en je hebt wel meerdere dagen nodig om alle attracties en themagebieden te ontdekken. Daarom is er ook een Europapark Resort, waar zich vijf themahotels, camping, gasthuis genaamd Circus Rolando en een Tipi-dorp bevinden, waar je kunt overnachten. De hotels zijn geheel in stijl met de themas in het park. Er is een Spaans hotel, een Middeleeuws kasteel, een Italiaans hotel met een piazza, een Portugees klooster en Bell Rock in Britse stijl. Vanuit het resort ben je zo in Europark om weer een dag van het attractiepark te genieten.

Europa-Park ervaringen


Nog geen ervaringen toegevoegd voor dit pretpark
Wees de eerste en voeg hieronder een ervaring toe.