Zoeken
Zoeken

Disneyland Parijs aanbiedingen

Sfeerimpressie

Disneyland Parijs Informatie

Dé plek waar alle Disney sprookjes tot leven komen, dat is natuurlijk Disneyland Parijs. Het park ligt in Marne-la-Vallée, ten oosten van Parijs. Het bestaat al sinds 1992 en bestond toen uit één park. In 2002 werd het tweede park, Walt Disney Studios Park, geopend waar je diverse film attracties kunt terugvinden. Meerdere malen per dag zijn er shows en je kunt er genieten van verschillende themafeesten.

Attracties Disneyland Park

Het Disneyland Park van Disneyland Parijs staat helemaal in het teken van de sprookjes van Disney. De Kleine Zeemeermin, het kasteel van Doornroosje en het Labyrinth van Alice (uit Wonderland). Er zijn ritjes voor de allerkleinsten, zoals Casey Jr (een leuk treintje), Dumbo The Flying Elephant en Disneyland Railroad Fantasyland Station. Daarnaast zijn er attracties voor de ware adrenalinekick, zoals Indiana Jones and the Temple of Peril en Space Mountain. De meeste attracties zijn geschikt voor de hele familie om op avontuur te gaan.

Attracties Walt Disney Studios Park

In het Walt Disney Studios Park kunnen kinderen groot en klein genieten van de films van Disney. Er is bijvoorbeeld een Cars rally, een Art of Disney Animation en een avontuur van Ratatouille. Natuurlijk zijn er ook spannende ritjes voor de adrenaline zoekers, zoals Crush’s Coaster (de schildpad van Finding Nemo) en Rock ’n Roller Coaster featuring Aerosmith.

Fast Pass en Meet & Greet

Voor sommige attracties kun je een Fast Pass aanschaffen. Dit betekent dat je niet uren in de rij hoeft te staan op drukke dagen, maar op een door jou aangegeven tijdstip de attractie mag betreden. 
Iedere dag kun je in het park Disney karakters tegenkomen. Van Elsa, Anna en Olaf tot Winnie de Poeh, Teigetje en Eeyore. Er zijn speciale Meet & Greet punten waar je met deze karakters op de foto mag en een dikke knuffel mag geven.

Eten & drinken

Verdeeld over het hele park kom je diverse horecagelegenheden tegen waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Je kunt er genieten van een lekker ijsje, koude drankjes, koffie, thee, hamburgers, pizza, popcorn en nog veel meer. In de thematische restaurants kun je ook terecht voor lekkere maaltijden. De restaurants zijn natuurlijk geheel in Disney stijl en aangepast qua thema’s op het gebied waar ze zich bevinden. Zo is er een Blue Lagoon restaurant bij de waterattracties en dineer je geheel in Ratatouille stijl bij Bistro Chez Rémy.

Overnachten

Natuurlijk kun je bij Disneyland Parijs overnachten, want aan één dag heb je eigenlijk niet genoeg om het park te bezichtigen. Sterker nog, er zijn diverse hotels aan de rand van het park opgenomen geheel in Disney stijl. Zo kun je slapen in een Sneeuwwitje kamer of in een Sprookjesbos. En misschien komt Assepoester wel even langs bij het ontbijt. Het is ook mogelijk om verder van het park te overnachten. Veel hotels bieden pendelbusdiensten aan tussen het hotel en het park, zodat je makkelijk heen en weer kunt reizen.

Feestelijke thema’s

Het hele jaar door worden er feestelijke themafeesten georganiseerd. Zo zijn er zomeravonden met speciale parades en shows en ook met kerst is het park extra sfeervol versierd en verlicht.

Disneyland Parijs ervaringen


Nog geen ervaringen toegevoegd voor dit pretpark
Wees de eerste en voeg hieronder een ervaring toe.