Zoeken
Zoeken

Archeon aanbiedingen

Topdeals

woensdag 24 juli
Topdeal!
geldig tot 4 maanden na aankoop
€25,50 €17,50
-31%
Topdeal!
geldig tot 4 maanden na aankoop
v.a. €1,-
Bied mee!

Entree

Topdeal!
geldig tot 4 maanden na aankoop
€25,50 €17,50
-31%
Topdeal!
geldig tot 4 maanden na aankoop
v.a. €1,-
Bied mee!

Sfeerimpressie

Archeon Informatie

Nederland kent een zeer rijke geschiedenis en deze wordt in Alphen aan de Rijn in het Archeon tot leven gebracht. Vooral de prehistorie, de Romeinse tijd en de Middeleeuwen in de 15de eeuw staan centraal in dit museum/attractiepark. Het Archeon is meer dan alleen een attractiepark. Archeon combineert namelijk een museum gedeelte met recreatieve en educatieve attracties, waardoor je het gevoel hebt je in een pretpark te bevinden. Een zeer goede combinatie waar jong en oud zal genieten en leren van onze geschiedenis.

Het park en attracties

Het Archeon bestaat uit drie delen met elk haar eigen attracties en bezienswaardigheden. In de Prehistorie leer je over het leven in Nederland zon 8800 voor Christus. De wandeling begint in het Mesolithicum, net na de ijstijd en leidt je door het Neolithicum, via de Trechterbekerboerderij kom je vanzelf terecht in de Bronstijd en zelfs de IJzertijd.

In de Romeinse tijd kun je op bezoek in een Romeinse villa, zie je met eigen ogen hoe het Forum in elkaar steekt en bij het Horologium zie je de werking van een zonnewijzer. En er worden vaak spannende gladiatorengevechten gehouden.

De Middeleeuwen bieden je prachtige gebouwen, zoals het klooster en de Dorestad. Ga op bezoek bij ambachtslieden en leer manden maken, hout- en beenbewerken of op ambachtelijke wijze brood bakken.
Er zijn veel doe-activiteiten in het Archeon en je kunt met de bewoners van de drie tijdperken in gesprek gaan om zo nog meer te leren over deze bijzondere en belangrijke tijdvakken van de Nederlandse geschiedenis.

Eten & Drinken

Van woensdag tot en met zondag kun je genieten van ambachtelijke pannenkoeken, gebakken in Pannenkoekenhuis Het Klooster door de Minderbroeders. Gemaakt van biologische geteelde granen die door de Alphense molen De Eendracht zijn vermalen. In het Romeinse Rijk kun je terecht in de gezellige herberg waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. De herberg en het klooster zijn overigens ook geschikt voor zakelijke arrangementen en bruiloften.

Schoolreisjes & bedrijfsuitjes

Leren was nog nooit zo leuk dan tijdens een schoolreisje naar het Archeon. De geschiedenis komt werkelijk tot leven en alle kinderen kunnen zelf allerlei activiteiten doen, waardoor ze nog meer leren over het leven in een van de drie tijdperken die dit archeologische park te bieden heeft. Maar er zijn ook speciale arrangementen voor bedrijfsfeestjes te bespreken in het Archeon. Combineer vergaderen met een bijzondere workshop of rondleiding door het park, geheel in stijl.

Evenementen

Ieder weekend is er een historisch evenement te beleven in het Archeon. Zo komen de Vikingen geregeld langs en kun je echte Gladiatoren in de Arena aan het werk zien. Ieder weekend wacht er een nieuwe verrassing op je. Maar ook tijdens schoolvakanties en feestdagen kun je een extra evenement verwachten. Het Archeon maakt ieder jaar namelijk een zeer uitgebreide evenementenkalender, zodat je altijd weet wanneer de geschiedenis en op welke wijze deze tot leven komt.

Archeon ervaringen


Nog geen ervaringen toegevoegd voor dit pretpark
Wees de eerste en voeg hieronder een ervaring toe.